Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren

Agenda


 

Jarigen
Vandaag:
Lynn Wagemans
 
Morgen:
Tessa Rotman
 
Overmorgen:
Lous Couwenbergh
Jos Jacobi
Alcohol? Pas vanaf 18 jaar!
19-2-2014
Nieuwsafbeelding De rijksoverheid heeft besloten om per 1 januari 2014 de leeftijdsgrens voor verkoop van alcohol te verhogen van 16 naar 18 jaar. Vanaf dat moment zijn ook de jongeren onder de 18 jaar die in openbare ruimte alcohol bij zich hebben strafbaar. Dit geldt op straat, in het winkelcentrum station, park horeca, maar ook in ons clubhuis. Jongeren kunnen hiervoor een boete krijgen. De hoogte van de boete is vastgesteld op € 45,-  voor jongeren tot 16 jaar en € 90,-  voor 16- en 17 jarigen.

Ben je op dit moment 16 of 17 jaar? Dan geldt deze nieuwe maatregel ook voor jou, totdat je 18 jaar bent. Je mag dus geen zwak-alcoholhoudende drank zoals bier of wijn kopen of in je bezit hebben.

Wat gebeurt er in onze vereniging?

Als Hockeyclub Scoop ondersteunen wij deze leeftijdsverhoging. Vanaf 1 januari 2014 zullen wij geen alcohol schenken aan leden en bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. De barmedewerkers zullen bij twijfel vragen een ID-bewijs te laten zien.

De gemeente controleert of onze vereniging zich aan de wet houdt. Onze burgemeester Sjraar Cox heeft tijdens een info-avond nadrukkelijke aangegeven de sportkantines scherp in de gaten te zullen houden. We kunnen als club ook een boete krijgen als wij toch alcohol verkopen aan leden of bezoekers onder de 18 jaar. Deze is vastgesteld op € 1350,-. Niet mals! Jullie begrijpen dat we er alles aan zullen doen een dergelijke boete te voorkomen.
Wij zullen naast het vragen naar een ID-bewijs ook gaan letten of het doorgeven van alcoholische drank aan mensen onder de 18 jaar. Dit is uiteraard niet toegestaan!

Wij van harte dat alle leden hun medewerking verlenen en begrip tonen voor onze barvrijwilligers die dit uit moeten voeren.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Erik Merkelbach