Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren

Agenda


 

Jarigen
Vandaag:
Febe den Hollander
Charlotte Frusch
Fleur Minderhoud
 
Morgen:
Lynn Wagemans
 
Overmorgen:
Tessa Rotman
Mondbeschermer op maat? Meld je nu aan voor de HAPDAG
3-8-2016
Nieuwsafbeelding
Zaterdag 17 september | 10.00-13.00 uur | Clubhuis HC Scoop 

Sinds het hockeyseizoen 2015-2016 is het dragen van een hockeybitje verplicht. Dat is niet voor niets. Met een goede mondbeschermer kun je letsel aan je gebit of kaken voorkomen of beperken. Veel mondbeschermers zitten echter niet goed. Ze duwen tegen je tandvlees, zitten te los in je mond of vallen zelfs uit. Daarom organiseren we in samenwerking met Stichting Preventie Tandletsel (SPTL) en Orthopost in de Braekt op zaterdag 17 september van 10.00 tot 13.00 uur een ‘hapdag’. Op deze hapdag kun je als lid van HC Scoop tegen het gereduceerde tarief van slechts € 40,- een bitje op maat laten maken.

Waarom een op maat gemaakte gebitsbeschermer?
De pasvorm van een op maat gemaakte mondbeschermer is veel beter dan van een eenvoudig bitje uit de sportwinkel. Dat komt doordat deze ‘boil-and-bite’ bitjes op een zeer hoge temperatuur moeten worden verwarmd om ze goed te kunnen vervormen. Meestal is de temperatuur zo hoog dat je pas kunt happen als het bitje iets is afgekoeld. De temperatuur is dan vaak weer te laag om een goede pasvorm te verkrijgen. Het gevolg is dat het bitje meestal niet echt lekker zit, uitvalt en dus veel minder goed beschermt. 

Voordelen bitje op maat
Optimale pasvorm: valt niet uit, beter ademen, praten en slikken
Optimale bescherming
Ook voor wissel- en beugelgebit
Voorzien van je naam en telefoonnummer
Pasgarantie voor het gehele seizoen (wisselgebit)

Op maat gemaakt bitje voor elke leeftijd Wisselgebit: (ca. 7 – 12 jr)
Als je kind aan het wisselen is, maakt de orthodontist de mondbeschermer zo dat er ruimte in de beschermer is uitgespaard. Aan de hand van de afdruk kan hij zien welke tanden en kiezen als eerste gaan wisselen. Die ruimte spaart SPTL uit in de beschermer zodat de beschermer langere tijd blijft passen.

Uitgewisseld gebit: (vanaf ca. 12 jr)
Voor sporters die zijn uitgewisseld maakt SPTL mondbeschermers waarbij ze rekening houden met een eventuele spalk. Natuurlijk houden ze ook rekening met je eventuele persoonlijke wensen.

Beugelgebit
Heeft je kind slotjes, dan zorgt de orthodontist dat in de mondbeschermer een ruimte voor het roteren van de tanden en kiezen is uitgespaard. De beschermer blijft dan ook in de beugelperiode passen. 

Kleuren individuele mondbeschermer
Standaard kleuren: transparant wit, zwart, rood, bordeaux rood, groen, geel, oranje, lichtblauw, donkerblauw, turquoise, paars, roze, zilver, goud.
Fluorescerende kleuren: neon groen, neon geel, neon rood.

Pasgarantie voor het hele seizoen
Als je kind aan het wisselen is, geeft SPTL garantie op de pasvorm voor 1 seizoen. Past de gebitsbeschermer binnen deze periode niet meer door het wisselende gebit, dan past SPTL dit aan. Lukt dit niet, dan krijg je kosteloos een nieuwe. Natuurlijk mag je kind dan niet op het bitje hebben gekauwd!

Speciale actieprijs voor leden!
Dankzij de medewerking van Orthopost in de Braekt betaal je op de hapdag slechts € 40,- voor het laten maken van een mondbeschermer op maat. Normaal kost een op maat gemaakte mondbeschermer variërend tussen de € 80,- en € 150,-. Het bitje is voorzien van je naam en telefoonnummer. Het opbergdoosje krijg je er gratis bij!

Declareren bij zorgverzekeraar
Bij het nemen van de afdruk ontvang je een factuur. Je kunt proberen deze bij je zorgverzekeraar te declareren. Een aantal zorgverzekeraars geeft aanvullend een vergoeding. Deze vergoeding is afhankelijk van je polis. Gebruik hiervoor de code M61 (± € 23,78.)

Betalen op hapdag
De mondbeschermer moet je betalen op het moment dat je komt happen. Je kunt op de hapdag (in het clubhuis) uitsluitend contant of met pin betalen.

Bitjes klaar
Je bestelde gebitsbeschermer kun je na ca. 3 weken in het clubhuis ophalen. Zodra de bitjes klaar zijn, vermelden we op dit op de website. 

Aanmelden Hapdag
Meld je eenvoudig aan voor de hapdag op zaterdag 17 september door een e-mail te sturen naar: [email protected]. Zet in je e-mail dat je je aanmeldt voor de hapdag van HC Scoop en vermeld je voor- en achternaam, je geboortedatum en telefoonnummer. Als je je zoon of dochter aanmeldt, vermeld je natuurlijk de gegevens van je kind. Na aanmelding ontvang je van SPTL een bevestiging met aanvullende informatie. 

Heb je vragen over het maken van de bitjes? Of wil je wel een bitje, maar lukt het niet om de hapdag te bezoeken? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Bij voldoende belangstelling, organiseren we een extra hapdag.