Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren

Agenda
27-Mar-14
De agenda is leeg
Hele agenda


 

Jarigen
Vandaag:
Robert van Beusekom
Thorsten Janssen
Viola Slavenburg
Danni van der Vorst
 
Er zijn geen jarigen morgen
 
Overmorgen:
Kaat Wolfs
HC SCOOP BESTAAT VANDAAG 75 JAAR
5-11-2020
Nieuwsafbeelding
Op 5 november 1945 werd de Hockey Club Geleen opgericht. In 1957 werd de Hockey Club Sittard opgericht en per 1 augustus 1998 is hieruit de fusievereniging Hockey Club Scoop ontstaan. Bij de fusie werd de oprichtingsdatum van de oudste van beide verenigingen de formele oprichtingsdatum. Dit betekent dus dat HC Scoop vandaag het 75-jarig bestaan mag vieren.
Er waren plannen om dit lustrum goed te vieren, maar helaas heeft Corona roet in het eten gegooid. Hoe dan ook, een mijlpaal om bij stil te staan.
Een rijke historie die 3 internationals, Olympische - Wereld en Europese kampioenen, voort heeft gebracht bij zowel de heren, dames en arbitrage (zie website HC Scoop), wat uniek te noemen is in vergelijking met andere Limburgse verenigingen!
In aanloop naar de fusie van beide verenigingen zijn vele derby’s uitgevochten, waar menige (oud)hockeyers genoeg anekdotes over kunnen vertellen. Internationale toernooien met enkel bondscheidsrechters kenmerkten de sportiviteit op hoger niveau in de regio met name rondom de pinksterperiodes.
Als Geleen-Sittardse fusievereniging bestaat HC Scoop inmiddels ook alweer 22 jaar, waarvan na de start op 2 locaties in Geleen en Limbricht en sinds 2002 op de huidige locatie. Ook hier hebben we mooie resultaten behaald, met als hoogtepunt de wedstrijd tussen de hockeydames van Nederland en China in 2015.
We hopen nog lang in Sittard van het hockeyspelletje te kunnen genieten en gaan op naar de 100 jaar!

Namens het bestuur HC Scoop
SAMEN ZIJN WE HC SCOOP

Ps. Dank aan Rob Jeurissen voor de iets oudere feitjes en herinneringen