Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren



 

Jarigen
Vandaag:
Edwin Gerrmann
Anne Hooijkaas
Olivia Robinson
 
Morgen:
Vincent Jeurissen
 
Overmorgen:
Liene Hoens
We kennen allemaal Maartje Paumen..
30-9-2012
Nieuwsafbeelding
Maar wisten jullie ook dat we een paar andere boegbeelden binnen onze club hebben gehad die het ver hebben geschopt binnen de hockeywereld?
 
Zo waren/zijn er de gebroeders Marc en Robbert Delissen.
Marc speelde  in zijn carriere 261 interlands (98 doelpunten)  voor de nationale ploeg Hij nam driemaal deel aan de Olympische spelen en won hierbij in totaal twee medailles. Hij maakte zijn debuut op negentienjarige leeftijd, op 21 oktober 1984, in de oefeninterland Nederland -Ierland (1-0) in Londen.
Hij won twee landstitels met de HOC Gazellen Combinatie: in 1990 en 1996. Met het Nederlands elftal werd hij Europees kampioen in 1987, wereldkampioen in 1990 en Olympisch kampioen in 1996 (als speler) en 2000 (als assistent-bondscoach). De middenvelder die tegen het einde van zijn loopbaan opereerde als 'valse spits' droeg jarenlang de aanvoerdersband.
 Ook broer Robbert bereikte de top in het hockey bij HGC en het Nederlands elftal en speelde 38 interlands. Ook Robbert won verschillende kampioenschappen , zowel internationaal als nationaal.
Verder werden Ivar Guyaux (trainer MB1) en Peter Rutten ooit geselecteerd voor Nederlands Jongens A selecties.
In ons Heren 1 van dit moment speelt Cyrano Sipers. Cyrano heeft het een aantal jaren geleden geschopt tot jeugdinternational voor de B jeugd.
Bij AH & BC (Amsterdam) speelt nu Teun Rohof. Ook Teun is ooit gestart bij HC Geleen en heeft via andere clubs de top bereikt. Zijn interland teller staat op dit moment op 25.
 Op dit moment is Nouschka Snijders actief in de Hoofdklasse KNHB bij Oranje Zwart.
Nouschka is pas 19 jaar jong en speelt regelmatig een beslissende rol in de wedstrijden van Oranje Zwart Dames 1.
Nouscka's zus Nikki heeft een aantal seizoenen op het hoogste niveau gespeeld bij Oranje Zwart en speelt op dit moment in Victoria Dames 1 dat uitkomt in de overgangsklasse. Beiden zijn tot aan de B jeugd actief geweest binnen de HC Scoop jeugd.
Verder zijn er nog een tweetal jongens actief op het hoogste niveau bij Oranje Zwart, die in het recente verleden zijn opgeleid bij Hc Scoop in het team dat op dit moment Scoop JA1 is.
Deze jongens, Daniel Janssen en Tom de Bruijn, spelen bij Oranje Zwart JA1 op het hoogste landelijke niveau.
Ook op scheidsrechters gebied hebben we een topper voort gebracht: Jos Gorissen (oud Heren1HcGeleen).
Jos heeft op verschillende Ek's, WK's en Champions Trophy's gefloten en is tijden grote toernooien nog steeds aanwezig als bijv. Manager Referees.