Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren 

Jarigen
Vandaag:
Julian Crombach
Svenja van Hest
Max Veenhuizen
Chantal de Weerd
 
Er zijn geen jarigen morgen
 
Overmorgen:
Veerle Fietje
Joffrèy Theuns
Chris Van Lierop
Bar en barbeleid 

BarHoofd taken:

Het team barhoofden zijn 20 vrijwilligers die elk enkele dagdelen van de zaterdag per jaar aanwezig zijn om bardienst te draaien.

BarHoofd zorgt voor orde achter de bar, alle vragen en problemen tijdens zijn shift komen via hem bij de Bar Coördinator. BarHoofd zorgt voor sociale controle en dat er naast de 3 vrijwilligers niemand anders achter de bar staat. Afsluitend BarHoofd stuurt aan het einde een kort evaluatie mailtje naar de bar coördinator wanneer deze niet aanwezig was bij afsluiting.

Het schoonmaken/houden van de bar behoort ook tot taak van Barhoofd echter samen met de barvrijwilliger. Het schoonmaken gaat via schoonmaakplan.

Barhoofd is in bezit van het certificaat verantwoord alcohol gebruik, dit  kan het barhoofd via HC Scoop behalen.

Barhoofd heeft zeggenschap en inbreng binnen de afspraken en assortimenten van de bar middels het actief bijwonen van 2 vergaderingen per jaar.

Vrijwilligers:

De vrijwilligers zijn junioren leden en jongste jeugd leden die verplicht worden bardienst te draaien, indien lid jonger dan 18 jaar is moet een 18+ vertegenwoordiger de bardienst draaien, in de praktijk is dit vaak de vader of moeder. 26 zaterdagen met per zaterdag 11 vrijwilligers zou betekenen dat er 286 ouders per jaar aan de beurt komen om bardienst te draaien tijdens de reguliere zaterdag. Alle bestuursleden, commissieleden, trainers en coaches zijn uitgesloten. Met in acht neming dat elk team 1 coach en 1 manager heeft. Voor vervanging is het lid zelf verantwoordelijk.

 
Leden kunnen zichzelf inplannen via de HC Scoop site of de app, echter 4 weken voor de zaterdag zal de barcommissie aanvullen met leden. De shiften worden zo ingedeeld dat er altijd vlak voor of vlak na de thuiswedstrijd van eigen kind een shift wordt gedraaid.

De bartijdzones voor de zaterdag zijn als volgt:

Tijdzone

Barvrijwilliger

Tijdzone

Barhoofd

8.30 uur – 10.30 uur

4 (18+)

8.00 – 12.00

1

10.30 uur – 12.30 uur

4 (18+)

12.00 – 16.00

1

12.30 uur – 14.30 uur

3 (18+)

16.00 – 19.30

1

14.30 uur – 16.30 uur

3 (18+)

 

 

16.30 uur – 18.30 uur

2 (18+)

 

 Tot de Bar behoren het hele gebied achter de fysieke bar en de keuken. Elke bar vrijwilliger krijgt bar kleding aan. Bar hoofden krijgen een sloof met een poloshirt. De barmedewerkers krijgen een schort aan. Hierdoor zijn de barmedewerkers herkenbaar voor iedereen. Er zal tevens niemand anders achter de bar komen dan de bar personeelsleden in kleding en de bar coördinator.

Betaling achter de bar geschiedt d.m.v. cash geld of met de Pin

Zaterdag:

De zaterdag is op de hockeyclub Scoop de drukste dag van de week. Deze dag moet daarom ook goed worden begeleid. De Bar hoofden weten precies wat de taken zijn en waar alle spullen liggen, zij sturen de bar vrijwilligers aan.

Aanmelden bardienst:

Vanaf 7 maart 2009 (1e competitie dag) zullen wij gaan werken met een vast indelingsschema voor de bar. Elk lid (per adres) wordt ingedeeld om bardienst te draaien op de zaterdag. Het gaat om een bardienst van 2 uur. Aangezien leden onder de 18 geen bardienst mogen draaien doen wij een beroep op u als ouder. De afgelopen jaren hebben wij gezien dat de barbezetting altijd moeilijk was te realiseren vandaar dat we op de Algemene ledenvergadering met dit concept hebben ingestemd.
 
Tot 4 weken voor de desbetreffende zaterdag kan elk lid zichzelf indelen voor een bardienst (het gaat om 1 bardienst per lid). Het systeem zal precies bijhouden of u uw bardienst draait. Uitgesloten van bardienst zijn alle Coaches van de Junioren teams (uitgaan van maximaal 2coaches per team), Commissieleden (zoals vermeld op de site) en bestuursleden. Daarnaast de coaches van de mini teams echter hier ook maar 2 coaches per team!
 
4 weken voor de competitie-zaterdag zal de bar coördinator de overgebleven uren zelf aanvullen en kunt u alleen nog maar ruilen van shift door dit zelf te regelen. Wij streven ernaar om uw bardienst zo te plannen dat u vlak voor of vlak na de wedstrijd van uw eigen dochter/zoon bardienst draait. Wanneer u dus een voorkeur heeft kunt u zichzelf via www.hcscoop.nl of app inroosteren tot 4 weken voor de competitie-zaterdag.
 
U dient in te loggen op uw account of die van uw kind. 

Wanneer u uw lidnummer/wachtwoord bent vergeten kunt u mailen naar [email protected]

U kiest vervolgens voor het kopje BAS en kiest de maand naar keuze. Tenslotte klikt u op de datum en desbetreffende tijd naar keuze waar een B achter staat.

men kan nu op de app via 'Plan uw dienst' zichzelf inplannen voor de diensten die niet ingevuld zijn.


Hoe gaat dit te werkt zie afbeelding
Op een iOS device(iPhone) is de pagina terug te vinden via 'Meer’ en dan Plan uw dienst.

Op een Android device moet men gaan naar het menu en daarna naar 'Meer' en dan plan uw dienst.

Tijdens uw bardienst krijgt u alle instructies die noodzakelijk zijn voor uw shift. Namens de barcommissie wensen wij u heel veel plezier en succes.

Mochten er onverhoopt toch nog vragen zijn kunt u altijd mailen naar [email protected]
 
Mocht u nu ook bar hoofd willen worden/zijn mail dan [email protected]
 Alcoholbeleid:

De rijksoverheid heeft besloten om per 1 januari 2014 de leeftijdsgrens voor verkoop van alcohol te verhogen van 16 naar 18 jaar. Vanaf dat moment zijn ook de jongeren onder de 18 jaar die in openbare ruimte alcohol bij zich hebben strafbaar. Dit geldt op straat, in het winkelcentrum station, park horeca, maar ook in ons clubhuis. Jongeren kunnen hiervoor een boete krijgen. De hoogte van de boete is vastgesteld op € 45,-  voor jongeren tot 16 jaar en € 90,-  voor 16- en 17 jarigen.

Ben je op dit moment 16 of 17 jaar? Dan geldt deze nieuwe maatregel ook voor jou, totdat je 18 jaar bent. Je mag dus geen zwak-alcoholhoudende drank zoals bier of wijn kopen of in je bezit hebben.

Wat gebeurt er in onze vereniging?

Als Hockeyclub Scoop ondersteunen wij deze leeftijdsverhoging. Vanaf 1 januari 2014 zullen wij geen alcohol schenken aan leden en bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. De barmedewerkers zullen bij twijfel vragen een ID-bewijs te laten zien.

De gemeente controleert of onze vereniging zich aan de wet houdt. Onze burgemeester Sjraar Cox heeft tijdens een info-avond nadrukkelijke aangegeven de sportkantines scherp in de gaten te zullen houden. We kunnen als club ook een boete krijgen als wij toch alcohol verkopen aan leden of bezoekers onder de 18 jaar. Deze is vastgesteld op € 1350,-. Niet mals! Jullie begrijpen dat we er alles aan zullen doen een dergelijke boete te voorkomen.
Wij zullen naast het vragen naar een ID-bewijs ook gaan letten of het doorgeven van alcoholische drank aan mensen onder de 18 jaar. Dit is uiteraard niet toegestaan!

Wij hopen van harte dat alle leden hun medewerking verlenen en begrip tonen voor onze barvrijwilligers die dit uit moeten voeren.

 
Namens de Barcommissie heel erg bedankt
en heel veel plezier!